Najčešće postavljana pitanja

Da li sve anticelulit masaže koje rade po salonima imaju isti efekat?

Svakom masažom se postiže ubrzanje cirkulacije i limfe a samim tim i odlazak celulitne tecnost i ( do 20%).  Medjutim, svakom vrstom masaže se ne postiže isti efekat izbacivanja  celulitne tečnosti  a sama razgradnja  i eliminacija se najbolje pokazala kod ROLL BACK tehnike masaže ( od 90 – 1oo%)

Da li možemo celulit da rešimo vezbama?

Možemo se osloboditi napornim treninzima samo 2o % celulitne tečnosti i na taj način smanjiti obim. Ubrzanje limfe treningom povecače se  izbacivanje celulitna tečnosti ka bubrezima  a znojenjem će se dobar deo štetnih materija putem kože izbaciti takodje  iz organizma  Vezana struktura celulita nece biti izbačena nego ce ostati zarobljena na najugroženijim lokacijama.

Anticelulit masaža se radi svaki dan?

Da, ako se radi klasična anticelulit masaža koja se ne bavi dubokom razgradnjom i eliminacijom celulinih formi. Ubzanje cirkulacije, stimulacija  limfe  je  optimalna vremenu razmaka izmedju tretmana , svaki dan.

Ali ako se radi  tehnika ROLL BACK anticelulit masaže tretmani se rade 2 do 3 puta nedeljno jer je to optimalno vreme da ono što se razgradi ,izbaci iz organizma. Efekat masaže je veći i potrebno je više vremena da se veća količina celulitne tečnosti izbaci

Da li mogu da se masiram ako imam proširene vene i ispucale kapilare ?

Naravno, jer tada smanjujemo mogućnost vraćanje krvi ka nazad i dalje proširenje vena i pucanje kapilara. Samo oprez, vodite računa ko vam radi. Isključivo medicinski radnici  koji imaju iskustva sa tkivima.

Treningom mogu da skinem stomak?

Treningom se tope masne naslage, gube energetske rezerve što znači da ima velike šanse da izgubite stomak. Medjutim uz to mora da se primenjuje korigovana zdrava  ishrana da bi treninzi imali efekta.

Činjenica je da ni to nije dovoljno, i uvek nam ostaje deo depoa koji nikako ne možemo da rešimo .Zato je rešenje u ROLL BACK tehnici depoa sala stomaka, koja rešava problem u potpunosti.

Da li smem da se masiram u trednoći?

Isključivo ako je trudnoća normalna. Tako je  kretanje, boravak na svežem vazduhu, vežbe za trudnice, masaže trudnica,  poželjno, jer normalizuje nivo kiseonika, omogućava dobar metabolizam, bolje izbacivanje toksina. Zena u drugom stanju, opskrbljuje, obezbedjujekako  svoj, tako i bebin organizam. Vodite računa da profesionalci, medicinsko osoblje tada rade sa vama. Masaža trudnica zahteva primenu posebne tehnike.

Kada krenuti sa anticelulit tretmanima?

Bilo kada! Kada rešite da ga nemate više! Nemojte bas  da započinjete tretmane u ciklusu. Ni  10 do 15 dana pre mora jer svi znamo  da je to nemoguće! 2o  anticelulit tretmana koji se smatra minimumom  rade se dva do tri meseca, 2 do 3 puta nedeljno.

Koliko devojka mora da ima god, da bi krenula na celulit masažu?

Počinje onda kada se ustanovi da ima celulita za razgradnju .Obično je to sa 15, 16 god. Vec sa 19 god devojke bi trebale redovno da idu na masažu da ne bi dobile veliku deformaciju celulita i održale idealnu gradju i tkivo.

Da li se sa ultrazvukom, ultrazvučnom kavitacijom skida celilit?

Da, kao i sa vežbama, nekom masažom koja dovodi do ubrzanja cirkulacije i limfe. Sa korigovanom ishranom efekat je 2o do 30 %.Kod nas u salonu se koristi kao efektno ali pomoćno sredstvo u razgradnji celulita.

Mogu li elektrostimulacijom dobiti pločice na stomaku?

Ne , za to treba mnogo više napora. Mogu se postići dobijanje finih linija mišića na stomaku, smanjenje obima, izjednačavanje snage mišićnih vlakana.Nezamenjiv je ako se pravilno koristi tj u prave svrhe.

Da li se elektrostimulacijom može zameniti trening?

Ne, treningom uvek angažujemo min dve grupe mišića suprotnih strana, a ESM samo jedne. Kod treninga je uvek uključeno celo telo , sve grupe mišica, zglobovi. Postiže se , jačanje ,istezanje, izdržljivost, kondicija,… i ne zamenjiv je, bilo koji trening da je u pitanju, fitnes, pilates, tai či,…

Ali EL. SM se postiže nešto što trening nije u mogućnosti da adekvatno uradi. Aktiviranje strujnim impulsom, svih vlakana mišića na rad.Naročito posle duže neaktivnosti, trudnoća, sportskih i običnih povreda, ..

Zašto se anticeluli radi obično pola sata?

Može duže kod drugih klasičnih anticelulit masaža  ali kod ROLL BACK tehnike je to sasvim dovoljno, bez obzira koliki je obim u pitanju. Razgradjuje se samo odredjena količina celulita koja če uspeti da se izbaci iz organizma, a da ne dodej do prevelikog iritiranja kože.

Čemu služi ultrazvuk?

Omogućava fino prodiranje zvučnih talasa u duboka tkiva. Tkivo kroz koja prolaze talasi vibriraju, stimulišu, mikronski pomeraju, pospesuju mikrocirkulaciju  i na taj način leče, oporavljaju.  U fizikalnoj medicini se koriste kod mnogih degenerativnih promena kičme, zglobova, kod povreda,… tako je našlo primenu  i na celulitu kao jednom degenerativnom problemu.Bitno je profesionalno korišćenje aparata i tkiva da ne bi došlo do kontraindikacija.

Da li je ovaj višak na stomaku celulit?

Nije, to je depo energetskih rezervi , depo sala koje organizam mora upotrebiti. To je kao naš frižider, zaliha za uporebu, špajz

Celilit je  vezani toksin u telu koji čeka da bude izbačen napolje.Kao  kesa djubreta koja se drži u stanu a   treba je  izbaciti.  Celulit i depo zato zahtevaju različitu terapiju izlečenja i eliminacije jer su to različiti problemi.

Gde to odlazi celilit, kada se reši kao problem?

Ne postoji čaroban štapić! Sve  biva izbačeno putem bubrega , mokracnih kanala u spoljnu sredinu. Veoma je mali procenat izbacivanja putem kože, znojenjem.

Da li će mi ROLL BACK masaža pomoći kod spondiloze?

Da, rešiće se posebnom tehnikom roll back terapeutske masaže sve patološke , nabujale strukture degenerativnog tkiva oko pršljena koje stvaraju  bol, remete  amplitudu pokreta,…

Diskus hernija se masažom može srediti?

Ni operacija u izlečenju ne daje 100% garanciju, čak postoji  mogući rizik za  koji potpisujemo. Roll back tehnika,  uz vežbe a u težim slučajevima  i kiropraktika, daje veliku pomoć  pacijentima, da normalno žive sa svoji m problemom. Znaju oni, koji su  operisani, da je to problem statike tela i da se problem obično prenosi na zonu iznad ili ispod operisanog pršljenskog tela. Operacija nije kraj problema.