Česta pitanja u vezi sa seminarima koje organizujemo

• Ko može prisustvovati našim seminarima?

    Buduće mame, tate, bake, tetke… Organizujemo veći broj seminara posvećenih različitim temama i na njih su dobrodošli svi koji žele da nauče nešto više o uzvišenom odnosu majke i deteta, oni koji žele da otkriju drevni jezik Velike majke, da razumeju svoje detinjstvo, svoje roditelje ili partnera, oslobode se pritiska, spoznaju svoj put.

    • Šta je potrebno poneti na edukaciju?

    Majke sa decom treba da ponesu potvrdu koju je izdao pedijatar, torbu sa igračkama i ćebetom, užinu i sok (za bebu). Kada su u pitanju ulja za masažu, u početku je najbolje da koristite ona na koja je vaša beba naviknuta i koja prijaju njenoj nežnoj koži. Već za narednu Roll back tehniku koja se uči ulja/kontaktna sredstva vam više neće biti potrebna.

    Trudnice, kojima je ovaj seminar prvenstveno namenjen, mogu da ponesu samo osmeh i dobru volju. Lutke koje se koriste za praktične vežbe imamo u našem centru.

    • Šta naš seminar pruža trudnicama?

    Praktične savete koji će vam dugoročno pomoći u uspostavljanju boljih odnosa sa svima, a prvenstveno u građenju najbitnijeg od svih odnosa – onog između majke i deteta. Ukratko, otkrićete zaboravljenu veštinu, drevnu tajnu, dar koji sve nas povezuje sa Velikom majkom u nama, onom koja zna istinu bezuslovne ljubavi, kojoj težimo kroz sve odnose koje gradimo.

    Dobijate iskustvo uspostavljanja kontakta putem dodira i priliku da i ljudsko telo i samu masažu sagledate kao integralnu celinu svih činilaca i njihovih uzajamnih odnosa, i sve to na potpuno nov način, u jedinstvu koje prožima više životnih sfera.

    Upoznaćete se sa svim kanalima preko kojih komuniciramo sa Velikom majkom, koji će se praktično otvoriti i povezati masažom. Uvežbavanjem Roll back tehnike za masažu novorođenčadi buduća majka uvežbava i ostvarivanje boljeg i prisnijeg odnosa sa svojim detetom, zbog kojeg će oboje biti zdraviji i radosniji.

    Naučićete da uočavate i prepoznajete kapije koje vredi otvoriti, čak i ako su trenutno zatvorene, zarad stvaranja što boljih odnosa sa svojim detetom i svima koji vas okružuju.

    Posredstvom masaže naučićete, tj. podsetićete se nemuštog jezika Velike majke, koja zna šta je najviše dobro.

    Dobićete odgovore koji će vam pomoći da iz drugačije perspektive sagledate zašto se razboljevamo, šta je bol i zašto je osećamo, zašto se ljutimo, zašto plačemo ili se smejemo.

    Dobićete savete koji će vam koristiti čitav život. Kao istina, oni ostaju zabeleženi u svesti zauvek.

    Sertifikat koji dobijate omogućava vam dalju edukaciju o ljudskom telu kroz pokret i masažu.

    • Šta verovatno nećete dobiti od ove vrste edukacije?

    Nećete dobiti kratkoročne savete, npr. da li beba treba da pije vodu dok sisa majčino mleko, koji su najbolji krevetići, benkice ili šamponi, šta biste mogli da koristite kada zubići počnu da rastu i sl. Informacije tog tipa možete dobiti na nekom drugom mestu. To je nešto čime se mi u našem centru ne bavimo, kao ni prodajom i reklamiranjem proizvoda iz ove grupe, ali ćemo svakako rado pomoći onoliko koliko možemo.

    Dobićete savete za dugoročno rešavanje problema, za uspostavljanje zdravih i lečenje pokidanih veza, savete koji, ako ih prihvatite, vode zdravlju, miru, budnosti, radosti, vrlinama i istinskim vrednostima Velike majke, i sve to posredstvom masaže na samom izvoru života.

    • Sem rada u grupi, postoji li i mogućnost individualnog rada, vežbaonica za mamu i njenu bebu?

    Postoji, a na mami je da odluči šta želi. Oba načina rada, i grupni i individualni, podjednako su korisni.

    • Da li blizanci uživaju isti tretman tokom masaže?

    Svako novorođenče je čovek za sebe, duša za sebe, željna ljubavi. Zato je poželjno da buduća majka bude spremna za decu u blizanačkom odnosu.

    Takođe, poželjno je da se majka pripremi i za doček drugog deteta i ponovo otkrije tajnu Velike majke, jer ona se zajedno sa bebom svaki put iznova rađa.

    • Da li je neophodno da baš majka dođe na obuku?

    Svakako je poželjno da ona dođe, ali ako nije u mogućnosti to može učiniti bilo ko od staratelja ko je, zarad izgradnje dobrih odnosa sa detetom i njegove sreće, spreman da u sebi pronađe i prigrli tajnu Dobre majke.

    • Da li je seminar namenjen isključivo trudnicama i majkama?

    Ne. Sem trudnicama i majkama, seminar je namenjen i svim ženama koje žele da dodatno rade na sebi, na prevladavanju otpora koje osećaju u uspostavljanju odnosa sa sobom – telesno, kao ženom, sa sobom kao suprugom, nečijom devojkom, kćerkom, poslovnom ženom, dobrom majkom.

    • Mogu li seminaru prisustvovati i očevi i druge zainteresovane osobe muškog pola?

    Da, seminaru mogu da prisustvuju i majke i očevi, svi oni koji žele da unaprede svoj odnos sa detetom i čitavom porodicom.