Pain buster masaža

Masaža dubokih tkiva pomoću marame ili majice jedna je od specijalnosti salona „Jasna“. Može se izvoditi blaže ili snažnije, kao kod relax masaže, ili u kombinaciji sa elementima Roll back masaže.

 

Karateristike Pain buster masaže

Klijent oseća masažu „unutar“ tela, na mišićima i tetivama, a da pri tom nema konkretan doživljaj prstiju terapeuta na svojoj koži. Vrlo brzo dolazi do opuštanja i klijent dublje i intenzivnije doživljava svoje telo, iako je osećaj jačine izvođenja masaže minimalan.

Ovom tehnikom ne iritira se koža klijenta jer se ne koriste kontaktna sredstva, poput ulja ili krema. Tehnika uključuje samo maramu ili pamučnu majicu kao pomoćno sredstvo. Klijent ni u jednom trenutku ne oseća odizanje ruku terapeuta sa svoga tela, iako se hvatovi kontinuirano menjaju. Sve teče skladno, bez prekida (30 minuta), iako nema kliznog kontaktnog sredstva.

 

Terapijsko dejstvo Pain buster masaže

Ova tehnika je nezamenjiva kod klijenata koji imaju osetljivu kožu i ne trpe nikakve kreme na njoj, kao i kod onih koji imaju probleme sa aknama. Međutim, tehnika je kontraindikovana kod klijenata koji na telu imaju velike ispupčene mladeže i u tom slučaju se ne primenjuje.

Može se koristiti i kao dopuna RBC i RB terapeutskoj masaži, a može delovati i kao relax masaža.

Izvodi se i u kombinaciji sa toplim vazdušnim jastučetom ili sa zagrejanim kristalima morske soli. Primenjuje se kod svih bolnih stanja kao i Roll back terapeutska masaža.

Pain buster masažom tkiva se brzo opuštaju, što povećava mogućnost dubljeg tretiranja određenih problema. Tretira se celo telo, čak i kosmati deo glave, koji se obično izostavlja iz masaže zbog korišćenja krema i ulja. Pain buster masaža se može primenjivati svakodnevno, eventualno svakog drugog dana, ako se izvodi u kombinaciji sa Roll back masažom.

Najčešća segmentna zona na kojoj se Pain buster masaža izvodi jesu leđa.