Elektrostimulacija mišića

Elektrostimulacijom  postižemo mišićnu kontrakciju, električnim impulsom emitovanim iz aparata koji se naziva elektromišićni stimulator. Pošto nerv reaguje na električni impuls,  zadatu informaciju prenosi na najbliži mišić, koji se onda kontrahuje.

INDIKACIJA ZA PRIMENU EMS

  •  jačanje muskulature (neaktivnost)
  • oporavak mišićnog vlakna (posle povreda, trudnoće)

Kod napora mišića (fizička aktivnost) jača vlakna preuzimaju funkciju slabijih vlakana. Jača vlakna pri određenom zadatku kompenzuju napor, tako da vremenom slabija vlakna gube svoju funkciju.

EMS jača linearno sve mišićne komponente električnim impulsom. Sva vlakna trpe jednako opterećenje i nema kompenzacije.

Pravilnim stimulisanjem, stručnom postavkom elektroda misšićno tkivo budimo, vraćamo mu tonus, funkciju, forsiramo. Prednost EMS je rad svih mišića u aktiviranoj zoni u isto vreme, što vežbom nije moguće.

Međutim, vežbanje je nezamenjivo jer dolazi do pomeranja zglobova, istezanja mišića i tetiva, mogućnost postizanja boljih rezultata u vidu snage, brzine, mase i izdržljivosti.

Ako osoba ne želi da vežba ovo je odličan način da se aktiviraju mišići, da se zategnu, da se održi dobar položaj tela itd. Kod neaktivnosti najviše stradaju mišići najširi u prostiranju – stomačni, sedalni, oni se tanje, gube obim i elastičnost.

~  posle završenih tretmana masaže anticelulita

Eliminacija celulita, kao tvrde tvorevine oko mišića, dovodi do mišićne mlitavosti jer se gubi stari pojas koji mu je bio potpora. Zauzimao je  zone iznad mišića, između mišićnih grupa i bio unutar njih. Oštećenje mišića zavisi od stepena ugroženosti i lokalizacije celulita.

Pomoću EMS vraćamo mišiće u normalno stanje, zatežemo ih, eliminišemo zaostali celulit i višak tečnosti.

Takođe, zahvaljujući EMS postižemo finalni efekat u lepom izgledu tkiva.

~ kao obavezna dopuna terapiji “depoa sala“.

Tretiranjem centralnog dela (stomak) EMS, osoba troši energetski najviše sa aktivirane zone. Smanjuje se osećaj gladi jer se tretiraju određene akumpukturne tačke na stomaku. Efekat je u manjem obimu centralne zone stomaka i bokova.

Terapija

Tretmani se rade svaki, eventualno svaki drugi dan. Broj tretmana zavisi od veličine depoa. Obično se rade u seriji od 10 do 20 tretmana po jednoj zoni. Posle se pravi pauza od dva meseca. Kod terapije sagorevanja depoa efekat se nastavlja do 15 dana posle završenog tretmana.

Kod terapije sagorevanja depoa kod žena, najbolji efekat postiže se posle završenog ciklusa.